
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Metody utrwalania żywności
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej...Ryba duszona w porach
Filety rybne opłucz, osusz i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Tak...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją takie warzywa, których nie należy gotować pod przykryciem, przynajmniej przez pierwsze minuty. Warzywa kapustne należące do rodziny krzyżowych, takie jak kapusta, kalafior, brokuł, jarmuż czy brukselka zawierają w swoim składzie związki, które w świecie żywieniowców zwane są jako antyodżywcze. Prawidłowa ich nazwa to goitrogeny. Ich szkodliwość polega na tym, iż hamują wchłanianie do organizmu jodu, pochodzącego np. z ryb. Jod to ważny mikroelement w naszej diecie. Warzyw tych powinny zatem unikać osoby, które kiedykolwiek miały problemy z tarczycą. Dodatkowo, gotując je należy pamiętać, żeby przez pierwsze 5 minut zostawić garnek bez pokrywki.
OSTATNIO NA FORUM
Jajka z suszonymi owocami »Paweł Witam, Czy można łączyć gotowane jajka z suszonymi owocami do śniadania...
LOSOWA DIETA
Dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu AZałożenia - dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu A: Dieta zalecana rekonwalescentom po wirusowym zapaleniu wątroby powinna być stosowana średnio przez 6 tygodni. Po tym okresie, jeśli wyniki badań biochemicznych będą w normie, lekarz może zezwolić na powrót do normalnego żywienia. Wirusowe zapalenie wątroby typu A - a więc wywołane na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła