Forum dyskusyjne
Forum - Fitness
powrót
pasy wyszczuplające
|
|
Większość pasów powinno się zakładać na 15-30 minut dziennie. Zakładanie pasa wyszczuplającego na dłużej niż jest w instrukcji nie przyspiesza całego procesu.
Zazwyczaj reklama mówi, że na efekty trzeba czekać kilka tygodni. Niestety, w większości przypadków potrzeba raczej kilku miesięcy. Ciągle pamiętamy, że efekty to napięcie mięśni i ich wyrobienie, a nie spalanie nadmiaru tkanki tłuszczowej!
Pasy wyszczuplające mogą mieć różne odmiany i działanie, oto kilka możliwości:
- Pasy wibrujące ze zmienną szybkością, które pobudzają mięśnie brzucha.
- Pasy zwiększające pocenie podczas ćwiczeń, co wpływa na obniżenie wagi.
- Pasy z dodatkowym "ogrzewaniem", które jeszcze bardziej zwiększają pocenie.
- Pasy zakładane do ćwiczeń, usztywniające kręgosłup aby go nie przeciążać.
Pas wyszczuplający może dodatkowo mieć dołączony plan ćwiczeń i diety, chociaż niektóre mają wyszczuplać bez dodatkowej "pomocy" z twojej strony.
Jeśli decydujesz się na zakup pasa wyszczuplającego, dobierz go do twoich celów. Jeśli chcesz korzystać z niego w trakcie ćwiczeń, wybierz model do tego przeznaczony. Jeśli chcesz tylko nosić pas bez ćwiczenia, rozejrzyj się za specjalnymi modelami tego typu.
Dowiedz się dokładnie o gwarancjach i zwrotach w przypadku, jeśli nie będziesz zadowolona z jego działania. Bardzo niewiele osób otrzymuje takie rezultaty, na jakie liczyła, szczególnie jeśli nie próbowały dodatkowo "pomóc" pasowi w drodze ku płaskiemu brzuchowi.
Bardzo często kupno pasa wyszczuplającego działa jako mobilizacja do regularnego ćwiczenia i rozpoczęcia odchudzania "na poważnie". Wtedy, jako dodatek do zdrowej diety i aktywności fizycznej - przynosi zamierzone efekty. Jeśli już ćwiczysz regularnie, pas wyszczuplający może pomóc ci szybciej osiągnąć wygląd wysportowanego, płaskiego brzucha o jakim marzysz.
Pamiętaj, zawsze stosuj się do zaleceń zawartych na ulotce czy opakowaniu. Pasy wyszczuplające zawierające dodatkowe "ogrzewanie" może spowodować poparzenia na skórze jeśli nie używamy ich zgodnie z przeznaczeniem.
Nie wydaje mi się żeby to działało, a jeśli tak to na pewno nie w tak krótkim czasie jak to ogłaszają. Moim zdaniem lepiej wziąć się za ćwiczenia i odpowiednią dietę
Bodykox napisał/a:
Nie wydaje mi się żeby to działało, a jeśli tak to na pewno nie w tak krótkim czasie jak to ogłaszają. Moim zdaniem lepiej wziąć się za ćwiczenia i odpowiednią dietęJa też uważam, że to nie działa. Słyszałem o ludziach którzy dietą i ćwiczeniami schudli, ale żeby osiągnęli takie rezultaty dzięki pasowi to nie .
Jak dla mnie takie pasy to jedynie ściema i próba wyłudzenia pieniędzy. Jak coś takiego może działać? To coś dla osób, które szukają drogi na skróty.
Bodykox napisał/a:
Jak dla mnie takie pasy to jedynie ściema i próba wyłudzenia pieniędzy. Jak coś takiego może działać? To coś dla osób, które szukają drogi na skróty.W pełni się z tobą zgadzam.