
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przewodnik po serach żółtych
Kuchnia boliwijska
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
10 pomysłów na pyszną frittatę
Metody oceny sposobu żywienia
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...Babka ziemniaczana z sosem kurkowym
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Boczek i jedną cebulę pokrój w...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Cielęcina śródziemnomorska
Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę i...Schab nadziewany orzechami
Mięso umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na noc do lodówki....Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieje cała lista produktów spożywczych, które mogą nas uczulać. Są to zarówno produkty pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Uczulać mogą także wszelkie dodatki do żywności, które stosują prawie wszyscy producenci. Wśród alergicznych roślin wyróżnia się: białko zbóż- gluten, soję, orzechy, czy warzywa z różnych rodzin. Z kolei do zwierzęcych produktów uczulających zalicza się głównie mleko, białko jaja i ryby. Jeśli jesteśmy uczuleni na którykolwiek produkt pamiętajmy o unikaniu go bądź też zastępowaniu przez odpowiedni zamiennik. Osoby uczulone na mleko krowie, mogą spożywać mleko sojowe, natomiast wszyscy nie tolerujący glutenu powinni wybierać zboża bezglutenowe, jak ryż czy kukurydza.
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowychZałożenia diety w chorobach trzustki i dróg żółciowych: Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowych powinna zawierać normalną ilość kalorii, przewidzianą dla danej grupy ludności, jednak z ograniczeniem tłuszczu, przy zwiększeniu spożycia węglowodanów. Posiłki powinno się spożywać 5 razy dziennie, o umiarkowanej objętości (bez przejadania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła