
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Bakłażan - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
POPULARNE PRZEPISY
Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Ślimaki z czosnkiem i pietruszką
Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i...Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj....Taco z fasolą
Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy w drobną kostkę,...Gulasz wołowy w chlebie
Wołowinę oraz boczek oczyść i pokrój w dość dużą kostkę. Włóż mięso do...Sałatka makaronowa z pomidorami, ogórkiem i oliwkami
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do...Kolorowa sałatka z kukurydzą, groszkiem i fasolą
Kukurydzę, groszek i fasolę odsącz z zalewy. Przesyp warzywa do miski....
CZY WIESZ, ŻE
Osoby z problemami z tarczycą, cierpiące na jej nadczynność bądź niedoczynność powinny uważać na spożywanie soi. Wszystko związane z faktem, że w soi, podobnie, jak w fasoli, występują związki antyodżywcze hamujące prawidłowe wchłanianie jodu. Z drugiej strony, pewne badania dowiodły, iż spożywanie soi może wpłynąć na obniżenie ryzyka zachorowania na nowotwory. Należy zatem pamiętać, iż jeść można wszystko, co wpływa korzystnie na nasz organizm, ale należy pamiętać o zachowaniu umiaru. Najlepiej poprzez stosowanie zróżnicowanej diety.
OSTATNIO NA FORUM
Wybielanie zębów »KaroLina Badanie stomatologiczne: Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek procedury...
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła