Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.05.2026 Imieniny: Franciszka i Jakuba

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Kosmetyczka

| 1 | 2 | 3 |   »

powrót

ulubione kosmetyki

Marta121

MonikaR napisał/a:

ja lubię kosmetyki bielendy ;)

O tak! też je bardzo lubię :) I cenowo nie odstraszają :)

taniczka

Świetny jest Perfumujacy olejek Afra, mega pachnie, nawilża skórę, wygładza, polecam. Skóra pieknie pachnie, używam zamiast perum

berenka

Super jest Balsam kokosowy Pahwash z mango, uwielbiam go. Zapach przepiękny a jaka skóra delikatna, nawilzona, polecam

Ereline

Rano: myję buźkę, używam toniku własnej roboty, nakładam krem pod oczy, który błyskawicznie się wchłania i spf 50 i tu czekam najdłużej na wchłonięcie, ale nie czekam bezczynnie tylko przygotowuję śniadanie. Potem korektor i krem bb, trochę różu i gotowe. Wieczorem zmywam wszystko - najpierw pianką do demakijażu, potem myję buzię, tonik i krem pod oczy na twarz/szyję. Nie wyobrażam sobie nie na kremować buzi - bez względu czy to olejek, retinol, krem z wit. C czy "zwykły" cetaphil. Średnio dwa razy w tygodniu zrobię peeling z kawy (gdy opróżniam ekspres z fusów to mi się przypomina ????) mieszając go z olejkiem lub oliwą. Maseczkę robię gdy mi się przypomni, ale moje ukochane glinki peel off używam minimum raz w tygodniu - dla mnie wszystko to przyjemność. Raz w tygodniu robię sobie długą kąpiel z olejkami eterycznymi i świeczkami to i wtedy siedzę dłużej z maską na włosach.

Energeeczna

Energeeczna napisał/a:

kika75 napisał/a:
każdy z nas ma swoje ulubione kosmetyki balsam,krem,tusz jakie są wasze na co zwracacie uwagę cena,jakość;reklama,wydajnośc ,....itp
ja ostanio bardzo polubiłam kosmetyki mary cohr nie cena nie reklama lecz jakość,wydajność a przede wszystkim rezultat przekonało mnie do używania tych kosmetyków a nie innych
Co do porad pielęgnacyjnych to polecam sprawdzić Blog Clamodi

aratalia

Wieczorem płynem dwufazowym zmywam makijaż, obecnie z lirene, potem myje twarz olejkiem z bielendy, robię peeling jajeczny z isany, psikam tonikiem z bielendy kokos aloes, wcieram esencje z maseczek albo jakąś robię, serum na twarz i krem pod oczy z balneo kosmetyki, nakładam krem balneo/bielenda różany/ nivea mix me
A rano
Myje twarz bawełnianą ściereczką i sama wodą, tonikiem psikam, wcieram esencje I na całą twarz jako bazę pod makijaż balsam po goleniu nivea men

| 1 | 2 | 3 |   »