Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
Plastry do depilacji
|
|
Da się... Jednak nie polecam tej metody
jest droga (szczególnie,że potrzebujesz do depilacji całego ciała wiele plastrów)
boli
oraz na ciele zostają czasami woski, które trudno jest umyć.....
Naprawdę warto jest pozwolić sobie na depilację laserową w jakims porządnym gabinecie, w którym będą mieli laser light sheer. Jest to wygodne i wcale nie takie drogie. Szczególnie jeśli podliczysz ile wydawałaś na te wszystkie woski oraz kremy do depilacji. Dobre maszynki też w koncu tanie nie są.
Słabe..... Sama kiedyś stosowałam wiele plastrów ale jest tutaj kilka minusów
Po pierwsze depilacja taka jest mało skuteczna i zawsze zostawały mi jakieś włoski
Po drugie jest to bolesne
Po trzecie zostaje na skórze wosk który trudno jest usunać potem samodzielnie
Tak jak koleżanka powyżej bardzo polecam depilację laserową, ale dobrze jest zorientować się o laser. IPL nie polecam bo jest to jedynie depilacja światłem i nie daje trwałych efektów, o wiele lepszy jest tutaj polecany light sheer, mają w najlepszych gabinetach.
Mi po plastrach wrastały włoski i skóra była podrażniona. Teraz jestem po depilacji laserowej i jest super, zero włosków, skóra gładka i bez podrażnień.
Miałam podobny problem, nie byłam zadowolona z dzialania plastrów do depilacji. Kilka razy stosowałam, potem jednak odpusciłam sobie bo denerwowaly mnie te wszystkie wrastajace włoski. Ja dziekuję za coś takiego....
Również wybrałam się na depilację laserową. I jestem bardzo zadowolona