Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
kranówka - pić czy nie
|
|
Ja też pije kranową i według mnie jest zdrowa. Czytałam o tym i nie ma przeciwwskazań.
Np. jeśli chodzi o Warszawę - u mnie na Mokotowie jest ok. Ale koleżanka, która mieszka na Ursynowie mówiła, że u nich nie nadaje się do picia...
Ja może nie piłabym prosto z kranu, bo jakoś mnie to odrzuca... Ale stosuję filtr do wody i faktycznie piję w ten sposób. Może to tylko efekt placebo ale przynajmniej oszczędzam na wodzie butelkowanej.
mnie też jakoś nie podchodzi picie wody z kranu. mam filtr w lodówce i piję filtrowaną
Odwieczne pytanie. Taka woda może i nie jest zła, ale musicie mieć świadomośc,ze złe metale mogą przenikać do niej z rur. W wielu miejscowościach rury są stare, tak wiec uwalniają sie z nich różnego rodzaju związki.
Poza tym zakamieniona woda niszczy nasze domowe urządzenia ( na przykład pralkę...). Rozwiazaniem jest zamontowanie sobie zmiękczacza wody w domu. Jest to o wiele tańsze i wygodniejsze niż noszenie codziennie butelek wody mineralnej do domu ( jasne,że taki zmiękczacz to spory jednorazowy wydatek, ale moim zdaniem warto).
Wszystko tak na dobrą sprawę zależy od jakości tej wody, czasami ta z kranu kompletnie nie nadaje się do picia, więc zdecydowanie odradzam bez wcześniejszego sprawdzenia jej jakości.