po odchudzaniu na nogach pojawiły mi się rozstępy zaczęłam używać krem na rozstępy z mary cohr smaruje rano i wieczorem są one mniej widoczne a nowe już nie powstają co wy robicie z rozstępami macie jakieś sprawdzone sposoby????
Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
rozstępy
|
|
Moje problemy z rozstępami pojawiły się po okresie ciąży. Usuwanie rozstępów jak wiadomo nie należy do prostych. W mojej sytuacji wiedziałam, że skóra zostanie narażona na spore obciążenie i już wcześniej zaczęłam stosować krem na rozstępy. Dzięki temu nie były one potem zbyt duże. Kremy takie produkują też rozjaśnienie niedoskonałości i sprawiają, że są mniej widoczne. Oczywiście raczej nigdy nie da się ich pozbyć w całości, ale można je w znaczny sposób zredukować.
Niestety sposobu na likwidację rozstępów jeszcze nie odkryłam, ale jak złapałam się na tym że i u mnie pojawiają się te brzydkie pręgi, zaczęłam zwracać większą uwagę na uelastycznienie skóry - witamina E ujędrnia i regeneruje, można używać maści lub po prostu oleju rzepakowego który ma jej dużo, a przy okazji można go stosować jak balsam do ciała. To niestety tylko rada w myśl zasady "lepiej zapobiegać niż leczyć"
Ja mogę polecić serię kosmetyków z Eveline Slim Extreme 3D. Naprawdę ładnie wygładzają istniejące już rozstępy i zapobiegają powstawaniu nowych.
eżeli na skórze pojawią się rozstępy, też nie musisz być na nie skazana na stałe. Dzięki wielkiemu postępowi laseroterapii i medycyny estetycznej znowu będziesz mogła cieszyć się ładną, gładką skórą. Rozstępy leczymy tak jak blizny - przy wykorzystaniu rozwiązań laseroterapii, połączonej z mezoterapią. Najlepsze efekty uzyskujemy stosując terapie łączone. Jeżeli mówimy o zabiegach, które naprawdę redukują rozstępy w sposób widoczny i udokumentowany, to wiąże się to z precyzyjnym uszkadzaniem skóry laserami fraksyjnymi oraz plazmą fraksyjną. Takie terapie łączymy z mezoterapią preparatam w kwas hialuronowy oraz witaminę C. Bardzo dobre rezultaty przynosi także łączenie tej terapii z remodelingiem - intensywnym, kontrolowanym podgrzewaniem skóry poprzez podczerwień albo fale radiowe. Efekt ten możemy uzyskać dzięki zabiegom Zaffiro oraz Accent XL. Celem wszystkich wymienionych zabiegów jest pobudzenie skóry do głębokiej i radykalnej regeneracji, co w rezultacie prowadzi do powstania młodych komórek i nowego kolagenu. Warto także nadmienić, że dzięki złożonej terapii laserowej, lekarz może także usunąć szpecącą bliznę po cesarskim cięciu – tłumaczy dr Ilona Wnuk-Bieńkowska z klinik Esteticmed.pl. Terapię, która ma na celu usunąć bliznę i rozstępy warto rozpocząć tuż po ich pojawieniu się, zanim ulegną zwłóknieniu i zblednięciu (ale w przypadku rozstępów będących następstwem ciąży nie wcześniej niż po zakończeniu okresu laktacji). Wcześnie podjęte leczenie przyniesie bowiem największe i najszybsze oczekiwane rezultaty, a ciało znowu będzie wyglądać rewelacyjnie nawet w skąpym bikini.
cofnąć się by wziąć rozbieg
Choć rozstępy powstają przeważnie w szóstym i siódmym miesiącu ciąży, pierwsze, niewidoczne zmiany w skórze zachodzą już w pierwszym trymestrze. Powstawaniu rozstępów towarzyszy lekki świąd lub pieczenie. Wróg jest podstępny więc walkę z nim należy rozpocząć wcześnie – jeszcze na etapie profilaktyki. Warto stosować dietę bogatą w witaminy A, E, PP, B5 oraz mikroelementy zwłaszcza krzem i cynk oraz regularnie ćwiczyć. Na początku ciąży warto sięgnąć po kremy przeciw rozstępom, których zadaniem jest natłuścić i odżywić skórę oraz wpłynąć kojąco na napiętą i swędzącą skórę brzucha. Aby skóra lepiej chłonęła składniki odżywcze zawarte w kosmetykach pielęgnacyjnych warto ją złuszczać.
Warto zauważyć, że jeśli kobieta ma rozstępy na skutek wahania wagi (wynikającej z diety czy intensywnych ćwiczeń na siłowni) musi się ona liczyć z tym, że ciąża przyczyni się do powstania kolejnych rozstępów. W tym przypadku profilaktyka jest szczególnie wskazana. Dlatego warto przygotować ciało na nadchodzące zmiany także w gabinecie medycyny estetycznej. Profilaktyka podjęta jeszcze przed powstaniem uszkodzeń skóry będzie bardziej skuteczna i szybsza niż leczenie powstałych już rozstępów.
Warto zauważyć, że jeśli kobieta ma rozstępy na skutek wahania wagi (wynikającej z diety czy intensywnych ćwiczeń na siłowni) musi się ona liczyć z tym, że ciąża przyczyni się do powstania kolejnych rozstępów. W tym przypadku profilaktyka jest szczególnie wskazana. Dlatego warto przygotować ciało na nadchodzące zmiany także w gabinecie medycyny estetycznej. Profilaktyka podjęta jeszcze przed powstaniem uszkodzeń skóry będzie bardziej skuteczna i szybsza niż leczenie powstałych już rozstępów.
cofnąć się by wziąć rozbieg
Nie pomogą kosmetyki, nawet nie macie się tutaj co ludzić, ze kosmetyki będą miały działanie na rozstępy. Wiem bo sama miałam spory problem po ciązy.Rozstępy są u mnie genetyczne bo moja mama je miała. Łudziłam się, ze nie bede miała, ze moze jestem inna ale genetyka wzieła przewagę. Oraz pomimo stosowania róznego rodzaju oliwek i balsamów przeciwdziałających to miałam duże na brzuchu. U mnie osobiscie bardzo pomogła karboksyterapia. Zabieg może nie najprzyjemniejszy ale daje bardzo dobre efekty jeśli chodzi o walkę z rozstępami.