Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
cellulit
|
|
Dwie sprawdzone rzeczy: dieta z mniejszą ilością tłuszczu i domowy peeling z kawy (ma działanie antycellulitisowe) i oleju rzepakowego (dzięki witaminie E dobrze odżywia skórę).
politia napisał/a:
Dwie sprawdzone rzeczy: dieta z mniejszą ilością tłuszczu i domowy peeling z kawy (ma działanie antycellulitisowe) i oleju rzepakowego (dzięki witaminie E dobrze odżywia skórę).
Miałam duże problemy z cellulitem i wiotkością brzucha po ciąży. Bardzo chciałam odzyskać dawne ciało, więc zdecydowałam się na dość ostre posunięcie: karboksyterapię, czyli terapię dwutlenkiem węgla w profesjonalnej klinice Medycyna Młodości. Wrażenia? Zabiegi są trochę bolesne, ale da się wytrzymać. Na początku z niedowierzaniem podeszłam do tematu, ale po skończonej serii sześciu zabiegów jest już widoczny efekt.
Moim zdaniem warto też odpowiednio odżywić skórę "od środka". Ostatnio odkryłam takie tabletki Inneov, które w tym pomagają.
Ostrzeżenie od Rokl: Marketing szeptany
Na cellulit najlepsze są: masaże, gruboziarnisty peeling, ćwiczenia i odpowiednia dieta.
Podobno bańki chińskie dają radę

Wydaje mi się, ze cellulit można usunąć jedynie poprzez zrzucenie trochę kilogramów