Pielęgnacja włosów to mój ulubiony temat i nie ukrywam, że interesuję się wszystkimi produktami i zabiegami na włosy. Aczkolwiek nie mam takiego świra, żeby wszystko nakładać na moje włosy ale do rzeczy. Do pielęgnacji włosów polecam różnego rodzaju płukanki po myciu włosów - cytryna, ocet, piwo lub pokrzywa. Włosy są mocniejsze, lśnią oraz łatwiej się je rozczesuje. Co do maseczek mogę polecić jajeczną (tylko włosy przez tydzień śmierdzą zgniły jajkiem), z lnu oraz oliwy z oliwek. Na dodatek pamiętajcie by nie rozczesywać włosów mokrych zaraz po myciu!!!
Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
olejek do włosów
Pielęgnacja włosów to mój ulubiony temat i nie ukrywam, że interesuję się wszystkimi produktami i zabiegami na włosy. Aczkolwiek nie mam takiego świra, żeby wszystko nakładać na moje włosy ale do rzeczy. Do pielęgnacji włosów polecam różnego rodzaju płukanki po myciu włosów - cytryna, ocet, piwo lub pokrzywa. Włosy są mocniejsze, lśnią oraz łatwiej się je rozczesuje. Co do maseczek mogę polecić jajeczną (tylko włosy przez tydzień śmierdzą zgniły jajkiem), z lnu oraz oliwy z oliwek. Na dodatek pamiętajcie by nie rozczesywać włosów mokrych zaraz po myciu!!!
|
|
Ja do moich włosów od bardzo dawna używam odżywki z naturii i świetnie się sprawdza.
Mi najbardziej pomaga olejek arganowy. Używam go już bardzo długo i jeszcze mnie nie zawiódł. Poza tym uwielbiam go, ponieważ mogę go stosować nie tylko na włosy ale także sprawdza się w pielęgnacji skóry i nieźle sobie z tym radzi. Jak dla mnie jest uniwersalny i to mi się w nim podoba
Karolinkaaa napisał/a:
Mi najbardziej pomaga olejek arganowy.A stosujesz go na całe włosy czy tylko na końcówki?
Olej kokosowy nierafinowany jest jednym z lepszych. Olej lniany świetnie pomoże "od środka". Tak samo olej z wiesiołka. Jedwab w płynie też jest dobry
Ja już od dwóch lat olejuje włosy, jednak teraz miałam jakąś dwumiesięczną przerwę i widzę negatywne efekty. Naprawdę warto olejować włosy. Dzięki olejowaniu jakieś pół roku temu moje włosy wyglądały jak marzenie, wszyscy się nimi zachwycali. Teraz powoli do tego wracam Mam nadzieje, że uda mi się osiągnąć podobne efekty. Do tej pory olejowałam olejem lnianym, ale teraz przerzuciłam się na oleje indyjskie. Zobaczymy jak zadziałają
Z tego co się orientuje to olej kokosowy świetnie działa. Sama nie stosowałam, ale słyszałam wiele dobrego. Podobnie o olejku arganowym.
Ja nie jestem przekonany do tego, że olejowanie włosów może coś pomóc. Dobra dieta, pełna wartości odżywczych i minerałów + ochrona włosów przed warunkami atmosferycznymi i efekty są lepsze niż jakiekolwiek specyfiki nakładane na włosy.
hardcorowo
Olejowanie jest sprawdzoną świetną dodatkową metodą, ale wówczas jeśli organizm jest dobrze odżywiony i nie zatoksyczniony, inaczej zabieg należy cyklicznie powtarzać, aby "tuszować" braki pokarmowe.