mleczko???...olejek???.....balsam??? to produkty które używamy my kobiety aby nasze ciało było nawilżone co wy używacie ???? ja znowu powróciłam do olejku arganowego z mary cohr skóra miękka gładka i napięta a do tego pięknie pachnie.....
Forum dyskusyjne
Forum - Kosmetyczka
powrót
nawilżanie ciała
|
|
Balsamy do ciała są bardzo ważne (można zrobić peeling przed ich użyciem, żeby lepiej się wchłaniały), ale równie ważne jest nawilżanie skóry od wewnątrz.

Ja również używam mleczka nawilżającego podczas kąpieli,dzięki niemu skóra jest naprawdę gładka. A wieczorem nakładam balsam dla uzyskania lepszego efektu,naprawdę pomaga.
www.BrzuchStop.pl - Odchudzanie,Diety
Używam masła do ciała. Ma o wiele przyjemniejszą konsystencje niż balsam
) i te piękne zapachy
)

ja używam balsamów, przy czym zawsze zwracam uwagę, żeby nie zawierały silikonów, parafiny, sztucznych barwników i zapachów.
jak czytam niektóre etykiety to od razu przechodzi mi ochota na zakup
W moim przypadku świetnie się sprawdza emulsja Emolium, bo świetnie nawilża a sama skóra wygląda naprawdę zdrowo
no i kosmetyk też jest bardzo wydajny

Teraz lekki balsam, który naprawdę nawilża, a wchłania się bardzo szybko, chyba firmy Eveline (taka butelka z dozownikiem), a zimą, kiedy mam mocno przesuszoną skórę, stosuję balsam regenerujący z neutrogeny.
Katinka napisał/a:
ja używam balsamów, przy czym zawsze zwracam uwagę, żeby nie zawierały silikonów, parafiny, sztucznych barwników i zapachów.
Masz rację, że warto na to zwrócić uwagę, że strrrasznie trudno znaleźć produkty o idealnym składzie...

Teraz w necie jest tyle sklepów z półproduktami, że samodzielne robienie kremu wcale nie jest takie trudne