
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia boliwijska
Interakcje pomiędzy żywnością a lekami
Przewodnik po serach żółtych
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Bifteki z fetą i miętą
Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez...Zielona zupa z groszkiem ptysiowym
W garnku z grubym dnem rozpuść masło, oprósz mąką i mieszając zasmaż na...Placki brokułowe
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odsącz je i zostaw do...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Wilcza wieża
Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oleju i łyżkę masła. Rumienić cebulę...Wykwintna sałatka z cytrusami
Cykorię podziel na listki, umyj, osusz. Pomarańcze wyszoruj, sparz,...Pieczone warzywa z fetą
Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast...
CZY WIESZ, ŻE
Od ponad dziesięciu lat, większość Polaków uważa, że zdrowo się odżywia. Niestety pomimo tego faktu, deklarujemy, iż wciąż spożywamy zbyt mało warzyw i owoców, a także ryb. Za to cały czas dużym powodzeniem cieszą się słodycze oraz żywność wygodna. Na przestrzeni dekady zmieniły się pytania zadawane respondentom w trakcie przeprowadzania ankiety. Powodem tego jest wzrost dostępności do żywności, który spowodował, iż występuje zjawisko przejadania się, Skoro uważamy, że jemy zdrowo to dlaczego nasuwa się pytanie, dlaczego zwiększa się odsetek naszych obywateli z nadwagą i otyłością?
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła