Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Najsłynniejsze desery świata
Kimchi - koreańska kiszonka. Z czym to się je? Wartości odżywcze
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
Przepalone garnki i patelnie. Dlaczego nie powinno się ich używać?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Halibut - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
Keks na bogato
Orzechy wymieszaj z suszonymi owocami. Mąkę przesiej z proszkiem do...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Gofry w kształcie serca
Jaja, mleko, cukier i cukier waniliowy zmiksować na pulchną masę, a...Sałatka z fasolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami
Fasolę namocz na noc. Następnego dnia gotuj przez 90 minut, odcedź i...Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Tarta malinowa
200 g mąki przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem na...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...
CZY WIESZ, ŻE
Nie należy przechowywać żywności w otwartych puszkach. Otwarte puszki to źródło szkodliwych metali, które w każdej chwili mogą przedostać się do znajdującej się w nich żywności. Podczas otwierania puszki, uszkodzona zostaje powłoka lakierowana, która w zamkniętej puszce ma za zadanie chronić przed kontaktem żywności z metalem. Dlatego też po otwarciu jakiejkolwiek konserwy, jej zawartość należy niezwłocznie przełożyć do pojemnika.
LOSOWA DIETA
Dieta Pauliny HoltzZałożenia - dieta Pauliny Holtz: Od 8 lat jestem wegetarianką. Zwierząt, poza rybą, nie jem właściwie przez przypadek. Kiedyś po prostu uświadomiłam sobie, że przez cały miesiąc nie jadłam mięsa i, co ciekawe, wcale mi go nie brakowało. Postanowiłam więc spróbować żyć jak wegetarianin i odkryłam, że ta dieta bardzo mi służy - czuję się lekko i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła