
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ciasta i desery na przyjęcia dla dzieci
Najsłynniejsze desery świata
Kuchnia estońska
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Lasagne z botwinką
W płaskim rondlu rozgrzać połowę masła i przez 15-20 min dusić umytą i...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Dorsz pieczony z warzywami
Dorsza dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą. Marchew obierz, zetrzyj na...Tatar z tuńczyka po baskijsku
Tuńczyka całkowicie zamrozić. Następnie lekko rozmrozić i pokroić w...Serowe babeczki z konfiturą
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj też masło,...Sos z suszonych śliwek
Śliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody (najlepiej na...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Dodatkowe szafki do kuchni »KasiaNN ja dokupiłam dwie bo tyle mi sie jeszcze zmieściło i dokupiłam do wszystkich...
LOSOWA DIETA
Dieta bomba witaminowaZałożenia - dieta bomba witaminowa: Dieta krótkotrwała, 3-4 dniowa. Kurację najlepiej przeprowadzić w czasie weekendu. Traci się nawet 3 kilogramy, zyskując lepszą cerę i lśniące włosy. Podstawą dziennego menu jest warzywny dip. Utrzeć 2 marchewki, 1/2 selera. Posiekać małą cebulkę. Wszystko włożyć do miksera, dodać 4-5 pomidorów bez skórki.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła