
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Zasady zdrowego żywienia dzieci i młodzieży - poradnik dla rodziców
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Szparagi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Polifenole i ich wpływ na zdrowie. Gdzie ich szukać?
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do...Duńska remulada
Do serka topionego dodać majonez, śmietanę i musztardę. Dodać również...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...
CZY WIESZ, ŻE
Żywność mrożona nie jest mniej wartościowa od świeżej żywności. Mowa tu o mrożonych warzywach i owocach. Zamrażanie bowiem, to jedyny proces technologiczny, który nie powoduje ubytku witamin czy składników mineralnych. Dodatkowo popularne "mrożonki" warzywne i owocowe to nic innego, jak te sezonowe, w pełni bogate we wszystkie cenne składniki, tyle, że utrwalone poprzez proces zamrożenia. Nie bójmy się zatem kupować mrożonych produktów, zwłaszcza zimą, kiedy to dostępność do świeżych warzyw i owoców jest znacznie ograniczona, a te występujące na rynku są przesycone szkodliwymi związkami chemicznymi.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Pauliny HoltzZałożenia - dieta Pauliny Holtz: Od 8 lat jestem wegetarianką. Zwierząt, poza rybą, nie jem właściwie przez przypadek. Kiedyś po prostu uświadomiłam sobie, że przez cały miesiąc nie jadłam mięsa i, co ciekawe, wcale mi go nie brakowało. Postanowiłam więc spróbować żyć jak wegetarianin i odkryłam, że ta dieta bardzo mi służy - czuję się lekko i mam dużo... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła