
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Przewodnik po serach żółtych
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Szynka w galarecie z farszem jajecznym
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę,...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Naczynia aluminiowe są szkodliwe. I chociaż mają wiele zalet, gdyż są lekkie i łatwo się nagrzewają, to udowodnione, że aluminium, z którego powstały, przedostaje się do żywności. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, iż aluminium przyczynia się bezpośrednio do powstawania choroby Alzheimera. Duże ilości uwalnianego aluminium mogą znaleźć się w jedzeniu szczególnie przy gotowaniu dań kwaśnych. Potrawy gotowane w aluminiowych garnkach często się przypalają - cienkie dno i dobre przewodzenie ciepła powoduje nierównomierne nagrzewanie się naczynia.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta białkowaZałożenia - dieta białkowa: Zbudowana jest z sycących śniadań, mięsnych obiadów i nabiałowych kolacji. Nie brakuje w niej też owoców, surówek warzywnych i sałatek. Mimo takiej obfitości jedzenia, odchudzanie powinno dać efekty. Codzienny jadłospis powinien składać się z 4 posiłków. Nie może w nim zabraknąć chudego mięsa, wędlin, jajek, serów i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła