Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Charakterystyka warzyw korzeniowych
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Truskawki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Mus mandarynkowy
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było...
CZY WIESZ, ŻE
Do serów żółtych podajemy wino w temperaturze pokojowej. Najlepszym wyborem jest słodkie wino czerwone (np. porto) lub wytrawne. Do deserów - choć połączenie - słodki deser i wino stanowią rzadkie połączenie, serwujemy wina słodkie z nutą owoców dobraną do deseru. Do drobiu podajemy wytrawne białe wino serwowane w temperaturze pokojowej. Do ryb również podajemy wytrawne białe wino, jeśli danie z ryb zawiera śmietanę wówczas podajemy z winem półwytrawnym.
OSTATNIO NA FORUM
Jakość wody pitnej »lena30 Wiadomo, że jakość wody jest naprawdę czymś mega ważnym dlatego warto byłoby...
Blaty kuchenne na wymiar »kaja.sz89 Gdzie znajdę solidne i tanie blaty na wymiar w Katowicach . Chcę odnowić...
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła