Ja do samej wody ciągle się przekonuję, ale z dodatkiem prawdziwych owoców np. arbuza, truskawek lub ziół - mięty, bazylii jest ekstra na upały.
Forum dyskusyjne
Forum - Ogólnie o zdrowiu
powrót
Zdrowy nawyk picia wody
|
|
Tego nie znałam, muszę koniecznie wypróbować, brzmi fantastycznie pysznie !
Liddka napisał/a:
Ja do samej wody ciągle się przekonuję, ale z dodatkiem prawdziwych owoców np. arbuza, truskawek lub ziół - mięty, bazylii jest ekstra na upały.
Mi również jest ciężko wyrobić w sobie ten nawyk...ale najtrudniejsze są początki. 

Ja ost duzo slysze o wodzie tzw brzozowej a czy to jest to samo co sok z brzozy o taki : http://www.bdsklep.pl/magnum-1-5l-sok-z-brzozy-o-smaku-miety-litewski,id-37818 czy warto to kupić na co ona faktycznie działa
cofnąć się by wziąć rozbieg
ja nie lubię takich dodatków, wolę albo samą wode, albo jakieś soki świeżo wyciskane

Niestety soki są bardzo kaloryczne i zawierają sporo cukru, który może utrudnić odchudzanie.
Uwielbiam wodę niegazowaną, ale prawię zawsze dodaję różne owoce

Pamiętajcie tylko, że woda też może zabić. Jeżeli wypije się jej za dużo to naprawdę można umrzeć - powstaje wtedy obrzęk mózgu, który sprawia, że krew gwałtownie odpływa z głowy i dochodzi najczęściej do ataku serca. Jest wiele takich przypadków więc nie przesadzajmy z piciem wody!
hardcorowo
Bodykox myślę, że wypicie 2 litrów wody dziennie na pewno nie zaszkodzi, a może mieć tylko pozytywny wpływ na pracę naszego organizmu.