poczytałam sobie o pastach wybielających i wybielania domowym sposobem mi sie odechciało.Mają działanie ścierające , więc mogą uszkodzić szkliwo. sama wybielałam u stomatologa i ząbki mam od ponad roku bielutkie. Polecić mogę RS Dental w Warszawie na Mokotowie
Forum dyskusyjne
Forum - Ogólnie o zdrowiu
powrót
Wybielanie zębów
|
|
Sandra - niektóre specyfiki domowe rzeczywiście nie są dla szkliwa najlepsze, ale takie sprawdzone, które mają też działania ochronne i wzmacniają zęby, jak choćby iBright czy Biała Perła, i jeszcze przeciwdziałają nadwrażliwości, to są spoko, na pewno nic nie niszczą, ja czuję, jakbym miała mocniejsze zęby.
ja słyszałem że skórką od banana też można wybielać ale nigdy nie próbowałem
Chętnie bym wypróbowała tak polecanego tu iBright, ale niestety cena mnie odstrasza...

U mnie iBright się nie sprawdził

A moim zdaniem same pasty wybielające zapewnia nam tylko miejscowy i chwilowy efekt. Aby mieć pewność co do skutecznego wybielania, polecam przede wszystkim wizytę w gabinecie stomatologicznym.
Ja nie jestem zwolenniczką domowych sposobów wybielania zębów , uważam że w ten sposób można sobie zaszkodzić. Jestem zdania że lepiej skorzystać z pomocy , kogoś kto zna się na zębach.Dlatego zdecydowałam się na wybielanie.
z naturalnych sposobow najskuteczniejszy jest węgiel, ostatnio bardzo modny. a jeśli chcesz w miare szybki efekt i widoczny, to oczywiście laserowe wybielanie w profesjonalnym gabinecie
Ja mimo wszystko będę się upierać przy tym aby udać się do gabinetu stomatologicznego na profesjonalny zabieg wybielania zębów, dzięki czemu masz pewność że bezie znakomity efekt i nie uszkodzisz szkliwa zębów.
Imbryczek.net.pl