Był temat o implancie zęba, a ja chciałabym zapytać, czy wybielacie sobie zęby,a jeśli tak, to czy możecie polecić jakieś sprawdzone sposoby na wybielanie? Ja mam na oku nakładki z żelem, bo czytałam, że w takich żelach jest na tyle wysokie stężenie substancji wybielających, że są skuteczne, tylko nie wiem, czy się skusić na Białą Perłę czy iBright? Stosowaliście i możecie mi doradzić? Z góry dzięki!
Forum dyskusyjne
Forum - Ogólnie o zdrowiu
powrót
Wybielanie zębów
|
|
Ja wybielałam iBright'em i sprawdził się absolutnie - zęby białe, szkliwo zostało nienaruszone, więc spokojnie możesz stosować
A jak długo stosowałaś iBright, tygryska? Bo to też ma na pewno wpływ na skuteczność wybranej metody wybielania zębów.
Już nie pamiętam, czy 5 czy 6 dni stosowałam iBright, w każdym razie coś koło tego, na pewno mniej niż tydzień. A Ty też szukasz jakiegoś sposobu na wybielanie zębów?
tygryska napisał/a:
Już nie pamiętam, czy 5 czy 6 dni stosowałam iBright, w każdym razie coś koło tego, na pewno mniej niż tydzień. A Ty też szukasz jakiegoś sposobu na wybielanie zębów?
Szukam, szukam, czytam póki co, dopytuję, bo ja przed takimi decyzjami muszę duży wywiad zebrać, żeby coś postanowić
Bez wątpienia dentysta najlepiej doradzi, jaką metodę na wybielanie zębów zastosować, ale z tego, co słyszałem, iBright dobrze wybiela, moja bratowa go przetestowała i na plus go oceniła.
Możecie napisać na forum, jaki jest dokładnie skład iBrighta? Wiem na pewno, że jest tam azotan potasu, ważny przy wybielaniu zębów, bo zapobiega nadwrażliwości, ale co jeszcze?
Tutaj macie krótko opisane składniki iBrighta: ibright.pl/skladniki-wybielajace-zeby. Właśnie ten środek przeciw nadwrażliwości jest w składzie - dzięki Bogu .
ja stosowałam paski wybielające, bodajże blend-a-med o ile pamiętam. Ząbki były bielsze, ale pod koniec kuracji bardzo mnie bolały. Niby po paru dniach wszystko wróciło do normy i na opakowaniu ostrzegali, że tak może być, ale nie było to zbyt przyjemne uczucie. No ale zęby wybielone.