Zasady konkursu:
Zadaniem konkursowym jest opublikowanie ciekawego przepisu kulinarnego w dowolnej kategorii z wykorzystaniem dowolnego oleju rzepakowo-lnianego.
Jakie mamy oleje rzepakowo-lniane do wyboru? Ich skład i stosowanie:
- Olej z rzepaku i lnu (24%) o klasycznym smaku, tłoczony na zimno - (olej rzepakowy,
- olej lniany (24%)) - wyłącznie do stosowania na zimno
- Olej z rzepaku i lnu (24%) o naturalnym aromacie cytrynowym, tłoczony zimno - (olej rzepakowy, olej lniany (24%), naturalny olejek cytrynowy) - wyłącznie do stosowania na zimno. Nadaje potrawom unikalny i świeży smak, za sprawą dodatku naturalnego olejku cytrynowego
- Olej z rzepaku i lnu (15%) o klasycznym smaku, rafinowany - (rafinowany olej rzepakowy, rafinowany olej lniany (15%)) - można stosować na ciepło
- Olej z rzepaku i lnu (15%) o aromacie masła, rafinowany - (rafinowany olej rzepakowy, rafinowany olej lniany (15%), naturalny aromat masła z innymi naturalnymi aromatami) - można stosować na ciepło. Wzbogacony aromatem masła, pozwala przygotować wyborne potrawy, nadając im przy tym lekki domowy smak
Jak dodać przepis kulinarny?
Wystarczy zarejestrować się w wortalu (jeśli nie posiada się konta), skorzystać z formularza dodawania przepisu, oprócz treści dodać również ciekawe zdjęcie potrawy. Zanim dodasz przepis zapoznaj się z Regulaminem dodawania przepisów kulinarnych.
Im więcej opublikujesz przepisów tym zwiększasz swoją szansę na wygraną!
Konkurs trwa do 11.12.2016. Wszystkie dodane przepisy do tej daty z wykorzystaniem oleju rzepakowo-lnianego biorą udział w konkursie.
|
|
Konkurs rozstrzygnięty. Nagrodzone zostały następujące przepisy:
1. Krem dyniowy z imbirem i mleczkiem kokosowym - autor: marysienkatoja
2. Penne z oliwami i łososiem - posiłek z omega 3 - autor: Magda L.
3. Puszyste ciasto marchewkowe - autor: Tanashi
Nagrody:
Do wygrania 3 zestawy olejów rzepakowo-lnianych (4 sztuki po 500 ml w każdym zestawie) o wartości ok. 200 zł każdy zestaw!