Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- 10 najzdrowszych polskich produktów (polska super żywność)
- Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
- Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą potraw
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do... - Zupa krem z ciecierzycy
Oliwę mieszamy z papryką wędzoną oraz chili. Ciecierzycę odsączamy z...
CZY WIESZ, ŻE
W Polsce, podobnie, jak w innych krajach wzbogaca się żywność w witaminy i składniki mineralne. Istnieje pojęcie obligatoryjnego wzbogacania żywności. W Polsce do takich należy sól oraz masła i margaryny. Sól wzbogaca się w jod, ze względu na profilaktykę jodową, natomiast producenci tłuszczów dodawanych do pieczywa zobowiązani są do dodawania do swoich wyrobów witamin A i D. Poza tymi produktami, w Polsce obowiązuje także dobrowolne wzbogacanie produktów, co wykorzystywane jest przez większość producentów.
OSTATNIO NA FORUM
Jak gotować kalafior, żeby nie wzdymał? »awokad0 Macie jakieś sprawdzone sposoby jak gotować kalafior, żeby nie wzdymał[/url]?...
LOSOWA DIETA
Dieta hinduskaZałożenia - dieta hinduska: W dawnych Indiach kobieta tuż przed porodem wymieniała swoje ulubione danie, by następnie jeść je przez 4 tygodnie w dowolnych ilościach, wracając do sylwetki sprzed ciąży. Współczesna dieta jest nieco zmodyfikowana. Wybiera się trzy produkty: białkowy (jajko lub mięso), jakieś warzywo (oprócz ziemniaków) oraz owoc i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła