
Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach

Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób

Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno

Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta

Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa

Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań

Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności

Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek

Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję

Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem

Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki

DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Egzotyczne owoce - daj się im skusić!
Metody obróbki cieplnej potraw
Miłka abisyńska (teff) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
Przegląd greckich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....
Sałatka z brokułami i kalafiorem
Brokuły i kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek...
CZY WIESZ, ŻE
Zielony to kolor nadziei. I ku zdziwieniu nas wszystkich jest to nadzieja na dłuższe życie. Okazuje się bowiem, że kolor również ma znaczenie. Zielone warzywa zawierają w swoim składzie chlorofil, który wzmacnia odporność organizmu oraz chroni nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Może to pomóc w zapobieganiu różnym chorobom, przez co dłużej będziemy cieszyć się zdrowiem, a także życiem. Zielone owoce i warzywa to też źródło cennych składników mineralnych oraz witamin, a przez to, iż zwykle są one spożywane przez nas na surowo, dostarczamy ich sobie w większej ilości. Pamiętajmy zatem o tym, aby w naszej diecie nie zabrakło zielonej barwy.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta Birchera - BenneraZałożenia - dieta Birchera - Bennera: Dr Bircher - Benner głosił przed laty prawdę, że stan zdrowia zależy w znacznej mierze od sposobu żywienia, a złe nawyki żywieniowe są przyczyną wielu chorób. Zdaniem dr Ruth Bircher (córki dr Birchera - Bennera) autorki książki "Jedzenie drogą do zdrowia" opartej na myśli doktora nadwaga nie jest jedynie skutkiem... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła

Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!