
Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach

Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób

Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno

Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta

Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa

Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań

Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności

Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek

Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję

Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem

Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki

DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przegląd rosyjskich deserów
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
5 pomysłów na śniadania dla niejadków
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Przegląd serów holenderskich
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Kuchnia marokańska
POPULARNE PRZEPISY
Jajecznica na grzankach
Kromki ułóż na desce, wytnij w ich środkach koła za pomocą szklanki....
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Pieczone pierożki z kurkowym nadzieniem
Kurki rozmroź, osącz, osusz i drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Makaron ryżowy z krewetkami i kurczakiem
Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na...
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Popijanie w trakcie spożywania posiłków sprawi, że zjemy więcej. Nie na darmo dietetycy przestrzegają, żeby nie pić w trakcie jedzenia, a jedynie przed lub po. Okazuje się, że gdy pijemy jedząc rozpychamy żołądek, który mając elastyczne ściany zacznie domagać się więcej, gdyż nie będzie w pełni syty. Wydaje nam się, że gdy nie będziemy pić, jedząc, od razu się "zapchamy". Jednak jeśli napijemy się np. wody 15 minut przed posiłkiem nie będziemy odczuwać pragnienia i tym samym nie będzie potrzeby, popijania. To samo można uczynić, pijąc 20-30 minut po posiłku. A dodatkowo zjemy mniej i nie będziemy czuć się przejedzeni.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta 1700 kcalZałożenia - dieta 1700 kcal: Dieta 1700 kcal, opracowana i sprawdzona przez dietetyczkę Danutę Lis. Jest oparta na warzywach i owocach, rybach, płatkach śniadaniowych, razowym i pełnoziarnistym chlebie, nabiale. Zawiera produkty potrzebne młodemu organizmowi, ale nie tuczące. Odchudza 1,5 kg w 14 dni, skutecznie, smacznie i bezstresowo. Przykład -... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła

Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!