Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Odzież wspomagająca odchudzanie - prawda czy mit?
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Metody utrwalania żywności
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Ciasto Barbie
Biszkopt: Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj żółtka...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Sardynki smażone po iberyjsku
Sardynki oczyścić i starannie usunąć ości oraz wnętrzności. Umyć,...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją takie warzywa, których nie należy gotować pod przykryciem, przynajmniej przez pierwsze minuty. Warzywa kapustne należące do rodziny krzyżowych, takie jak kapusta, kalafior, brokuł, jarmuż czy brukselka zawierają w swoim składzie związki, które w świecie żywieniowców zwane są jako antyodżywcze. Prawidłowa ich nazwa to goitrogeny. Ich szkodliwość polega na tym, iż hamują wchłanianie do organizmu jodu, pochodzącego np. z ryb. Jod to ważny mikroelement w naszej diecie. Warzyw tych powinny zatem unikać osoby, które kiedykolwiek miały problemy z tarczycą. Dodatkowo, gotując je należy pamiętać, żeby przez pierwsze 5 minut zostawić garnek bez pokrywki.
OSTATNIO NA FORUM
Studia - rady, kierunki itd »Gabi A tak nieco z innej beczki, to czy ktoś z Was sobie dorabia studiując? Ja...
Soki do picia »Gabi Ja robię soki z tego, co mam akurat w domu. Latem są bardziej owocowe, często...
LOSOWA DIETA
Dieta w gorączceZałożenia - dieta w gorączce: Stan gorączkowy towarzyszy wielu chorobom. Właściwa dieta jest ważnym elementem terapii, pozwala bowiem na szybszy powrót do zdrowia. Zwykle mamy gorączkę w okresie jesienno-zimowym, kiedy częściej zapadamy na infekcje górnych dróg oddechowych, grypę czy anginę. Także wiosną narażeni jesteśmy na stany gorączkowe.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła