Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Kuchnia estońska
- Kuchnia ormiańska
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Karotenoidy - właściwości, podział i występowanie w żywności
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Owsiane placki z marchewką
Płatki owsiane zalej szklanką wrzątku i odstaw. Gdy wchłoną wodę i... - Ziemniaki pieczone z krewetkami
Ziemniaki wyszoruj i ponakłuwaj widelcem. Następnie zawiń je w folię... - Włoska zupa minestrone
Warzywa umyj. Paprykę przekrój, usuń nasiona. Resztę jarzyn obierz,... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Faszerowane papryki z sosem miętowym
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, odetnij wierzchy... - Roladki schabowe z sosem majonezowo-keczupowym
Schab rozbij na cienkie płaty. Oprósz mięso solą i pieprzem. Majonez... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
CZY WIESZ, ŻE
Osoby z problemami z tarczycą, cierpiące na jej nadczynność bądź niedoczynność powinny uważać na spożywanie soi. Wszystko związane z faktem, że w soi, podobnie, jak w fasoli, występują związki antyodżywcze hamujące prawidłowe wchłanianie jodu. Z drugiej strony, pewne badania dowiodły, iż spożywanie soi może wpłynąć na obniżenie ryzyka zachorowania na nowotwory. Należy zatem pamiętać, iż jeść można wszystko, co wpływa korzystnie na nasz organizm, ale należy pamiętać o zachowaniu umiaru. Najlepiej poprzez stosowanie zróżnicowanej diety.
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
LOSOWA DIETA
Dieta fioletowaZałożenia - dieta fioletowa: Kolor fioletowy - oczyszcza organizm, wzmacnia w stanach chorobowych, zwłaszcza przy wszelkiego rodzaju zapaleniach. Korzystnie działa na kości, pomaga pohamować nadmierny apetyt. Ponadto ułatwia zaśnięcie. Produkty zalecane w diecie fioletowej: - niełuskane zboża, - bakłażany, - karczochy, - czarne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła