Dzisiaj jest: Niedziela, 10.12.2023 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ananas w porto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży dojrzały ananas
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 szklanki  porto (ruby port)
  • orzechy nerkowca do posypania

Sposób przyrządzania:

    Ananasa pokrój na cząstki o grubości 1 cm. Z każdej cząstki zetnij skórkę i usuń twardy rdzeń. Posyp cukrem pudrem z obu stron, a potem przełóż do szklanej lub porcelanowej miski. Cząstki ananasów polej porto, odstaw na kilka godzin. Od czasu do czasu odwracaj ananasy w zalewie z porto. Ostatni raz odwróć owoce bezpośrednio przed podaniem. Przełóż do miseczek i posyp orzechami nerkowca.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE