Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych (niepełne)
- 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki cukru
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1 sztuka jajko
- 2 łyżeczki oleju
- 3/4 szklanki chudego mleka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płatki owsiane wymieszaj z orzechami, rodzynkami, proszkiem do pieczenia, cukrem, olejem i jajkiem. Na końcu wlej tyle mleka, aby po wymieszaniu uzyskać zwartą, gęstą masę.
- Masę wykładaj do papilotek do 2/3 ich wysokości. Piecz 10 minut w temperaturze 220 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!