Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Babka bananowa z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 3 sztuki jajka
  • 1.5 szklanek  cukru
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki rozgniecione banany
  • 5 łyżek  zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  aromatu waniliowego
    Dodatkowo
  • garść rodzynek
  • lukier

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka utrzyj z cukrem. Przesiej do nich mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj rozgniecione banany, olej i aromat waniliowy. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  2. Rodzynki zalej wrzątkiem, by zmiękły. Następnie odcedź je, obsyp mąką i dodaj do masy razem ze zmielonymi orzechami. Wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do foremki na babkę. Piecz 45 minut w temperaturze 175 st. C. Po wyjęciu z piekarnika przestudź i polukruj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE