Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki banany
- 3 sztuki jaja
- 1.5 szklanek mąki
- 1/3 szklanki kaszy manny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 2 dag masła
- 1 szklanka cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane i pokrojone na mniejsze kawałki banany zmiksować z dodatkiem cukru i jaj na gładką, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszą manną, miksować jeszcze minutę.
- Wlać olej i mieszać,aż połączy się z ciastem. Piec w temp. ok 180 st. w wysmarowanej blasze masłem i wysypaną tartą bułką. Ciasto można też podzielić na następny dzień po upieczeniu na dwie części i jedną posmarować dżemem i połączyć w warstwowiec.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników