Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Bananowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 3 sztuki jaja
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/3 szklanki  kaszy manny
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki  oleju roślinnego
  • 2 dag  masła
  • 1 szklanka  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i pokrojone na mniejsze kawałki banany zmiksować z dodatkiem cukru i jaj na gładką, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszą manną, miksować jeszcze minutę.
  2. Wlać olej i mieszać,aż połączy się z ciastem. Piec w temp. ok 180 st. w wysmarowanej blasze masłem i wysypaną tartą bułką. Ciasto można też podzielić na następny dzień po upieczeniu na dwie części i jedną posmarować dżemem i połączyć w warstwowiec.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE