Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Biszkopt z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 6 sztuk jajek
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • bułka tarta
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 sztuka słoiczek konfitur
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżka  margaryny do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie wyjmij z zalewy, osusz na papierowym ręczniku.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z mąką i pianą.
  3. Formę wysmaruj margaryną, obsyp bułką tartą. Ciasto przełóż na blachę, wyrównaj powierzchnię, ułóż połówki brzoskwiń.
  4. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE