Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biszkopt z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 6 sztuk jajek
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • bułka tarta
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 sztuka słoiczek konfitur
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżka  margaryny do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie wyjmij z zalewy, osusz na papierowym ręczniku.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z mąką i pianą.
  3. Formę wysmaruj margaryną, obsyp bułką tartą. Ciasto przełóż na blachę, wyrównaj powierzchnię, ułóż połówki brzoskwiń.
  4. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE