Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 15 osób
Składniki
- 1.5 szklanek mąki pszennej
- 6 sztuk jajek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- bułka tarta
- 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
- 1 sztuka słoiczek konfitur
- cukier puder do posypania
- 1 łyżka margaryny do wysmarowania blachy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie wyjmij z zalewy, osusz na papierowym ręczniku.
- Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z mąką i pianą.
- Formę wysmaruj margaryną, obsyp bułką tartą. Ciasto przełóż na blachę, wyrównaj powierzchnię, ułóż połówki brzoskwiń.
- Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
- Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturami.
Źródło przepisu: moja Kuchnia