Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Budyniowe muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki budynie waniliowe z cukrem
  • 2.5 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 2 sztuki jajka
  • 125 g  masła
  • 700 ml  mleka
  • 50 g  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj budynie waniliowe z cukrem, używając 700 ml mleka, następnie ostudź.
  2. Masło rozpuść i ostudź.
  3. W jednej misce połącz jajka, masło i 1/2 budyniu, a w drugiej mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj wszystko razem.
  4. Wlej ciasto do foremek, na środku każdej zrób kleks z reszty budyniu.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE