Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Budyniowiec


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 64 sztuki herbatniki maślane
  • 2 opakowania  budyniu czekoladowego
  • 800 ml  mleka
  • 15 dag  cukru
  • 25 dag  masła
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 50 dag  śmietany 36 %
  • 3 łyżki  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Budynie i połowę cukru rozpuść w 400 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj i wlej do niego rozrobiony budyń. Zagotuj ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Wystudź.
  2. Miękkie masło zmiksuj z resztą cukru na puch. Następnie porcjami dodawaj budyń i starannie miksuj, aż składniki się połączą. Do masy dodaj aromat waniliowy i wymieszaj.
  3. Blachę o wymiarach 36x26 cm wyłóż folią aluminiową. Na dnie formy ułóż 16 herbatników. Rozsmaruj na nich 1/3 masy budyniowej. Czynność powtórz dwukrotnie. Na wierzchu ułóż resztę herbatników.
  4. Ciasto schłodź przez 3 godziny w lodówce. Następnie przykryj je deską, ostrożnie odwróć blachę do góry dnem i wyjmij ciasto.
  5. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Wyłóż na ciasto. Posyp okruszkami z blachy.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE