Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cake pops


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 360 g  biszkoptów lub wysuszonego biszkoptu
  • 100 g  serka mascarpone
  • 70 g  białej czekolady
  • skórka starta z 1,5 cytryny
  • 3-4 łyżki  soku z cytryny
  • aromat cytrynowy
  • biała polewa czekoladowa lub mleczna czekolada
  • patyczki do cake pops lub zwykłe patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopty lub wysuszony biszkopt zetrzyj na tarce.
  2. Serek mascarpone przełóż do miseczki, dodaj sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i parę kropli aromatu. Zmiksuj wszystkie składniki.
  3. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do przygotowanego kremu i zmiksuj.
  4. Ugnieć ręką krem z biszkoptami tak jak kruche ciasto. Kulę ciasta zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.
  5. Po wyjęciu z lodówki formuj z ciasta kulki tej samej wielkości.
  6. Polewę rozpuść według wskazówek podanych na opakowaniu.
  7. Końcówkę patyczka zamocz w polewie i wbij w kulkę z ciasta, a następnie maczaj ciasteczka w polewie.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE