Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 12 osób
Składniki
40 dag mąki
1 kostka masła
15 dag drobno startej marchwi
1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
ulubiony dżem
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i posiekaj z masłem. Dodaj marchew, cukier puder i zagnieć ciasto.
- Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm i szklanką wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij środki.
- Składaj parami oba rodzaje krążków, przekładając je dżemem.
- Ułóż ciasteczka na blasze i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka