Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ciasteczka marchewkowe z dżemem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 40 dag  mąki
  • 1 kostka  masła
  • 15 dag  drobno startej marchwi
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  cukru pudru
  • ulubiony dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i posiekaj z masłem. Dodaj marchew, cukier puder i zagnieć ciasto.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm i szklanką wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij środki.
  3. Składaj parami oba rodzaje krążków, przekładając je dżemem.
  4. Ułóż ciasteczka na blasze i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE