Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 15 osób
Składniki
- Biszkopt
6 sztuk jajek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mąki pszennej
- Masa
duża butelka różowego soku nektarowego
3 opakowania budyniu śmietankowego
3/4 kostki margaryny
- Pianka
1/2 l śmietany 36 %
1 opakowanie śnieżki
1 opakowanie galaretki truskawkowej
- Dodatkowo
1 opakowanie różowej galaretki
2 opakowania delicji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Biszkopt: Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę i piecz 35 min. w temperaturze 175 st. C. Wyjmij i ostudź.
- Masa: Budynie ugotuj na soku. Jeszcze gorącą masę zmiksuj z margaryną. Wyłóż masę na przestudzony biszkopt. Na wierzch ułóż delicje. Odstaw, żeby masa zastygła.
- Pianka: Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Odstaw do przestygnięcia. Śmietanę ubij ze śnieżką. Następnie delikatnie wymieszaj tężejącą galaretkę i ubitą śmietanę. Masę wyłóż na delicje. Odstaw, by zastygła.
- Rozrób różową galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw, by trochę przestygła, a następnie wylej ją na wierzch ciasta. Wstaw gotowe ciasto do lodówki, by stężało.
Źródło przepisu: przyślij przepis!