Dzisiaj jest: Sobota, 02.12.2023 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasto Barbie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Biszkopt
  • 6 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 szklanka  mąki pszennej
    Masa
  • duża butelka różowego soku nektarowego
  • 3 opakowania  budyniu śmietankowego
  • 3/4 kostki  margaryny
    Pianka
  • 1/2 l  śmietany 36 %
  • 1 opakowanie  śnieżki
  • 1 opakowanie  galaretki truskawkowej
    Dodatkowo
  • 1 opakowanie  różowej galaretki
  • 2 opakowania  delicji

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopt: Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę i piecz 35 min. w temperaturze 175 st. C. Wyjmij i ostudź.
  2. Masa: Budynie ugotuj na soku. Jeszcze gorącą masę zmiksuj z margaryną. Wyłóż masę na przestudzony biszkopt. Na wierzch ułóż delicje. Odstaw, żeby masa zastygła.
  3. Pianka: Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Odstaw do przestygnięcia. Śmietanę ubij ze śnieżką. Następnie delikatnie wymieszaj tężejącą galaretkę i ubitą śmietanę. Masę wyłóż na delicje. Odstaw, by zastygła.
  4. Rozrób różową galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw, by trochę przestygła, a następnie wylej ją na wierzch ciasta. Wstaw gotowe ciasto do lodówki, by stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE