Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ciasto z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  cukru
  • 4 sztuki jajka
  • 1 szklanka  śmietany 18%
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka mały proszek do pieczenia
  • 1 sztuka cukier waniliowy
  • 1 szczypta  soli
    Polewa
  • 125 sztuk masła
  • 1 szklanka  cukru
  • 4 łyżki  mleka
  • 200 g  płatków migdałowych

Sposób przyrządzania:

  1. Zrób ciasto. Ubij jajka z cukrem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Piecz ciasto 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, aż wierzch lekko się zasklepi.
  2. Zrób polewę. Rozpuść masło, wsyp cukier i płatki migdałowe, wlej mleko i podgrzej mieszając.
  3. Rozsmaruj polewę migdałową na podpieczonym cieście, włóż ponownie do piekarnika i piecz jeszcze około 15 minut, aż ciasto będzie złote.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE