Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Coco Jambo z sosem owocowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • mąka
  • masło do smażenia
    Sos
  • 1/2 szklanki  soku z pomarańczy
  • 2 sztuki połówki brzoskwini z puszki
  • 2 sztuki krążki ananasa z puszki
  • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
    Oraz
  • 2 sztuki gałki lodów waniliowych na osobę
  • starta czekolada do posypania
  • bita śmietana do dekoracji

Sposób przyrządzania:

    Zrób ciasto: utrzyj jajko z mlekiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym (możesz dodać szczyptę soli) i taką ilością mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Zrób sos: sok pomarańczowy zagotuj z pokrojonymi owocami, wlej mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, jeszcze raz zagotuj, mieszając. Z ciasta usmaż naleśniki. Na talerzykach ułóż lody, przykryj je gorącymi naleśnikami, polej sosem. Posyp czekoladą, udekoruj bitą śmietaną.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE