Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Deser makowy z musem brzoskwiniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka (425ml) brzoskwiń
  • 40 dag  chudego białego sera
  • 5 dag  mielonego maku
  • 100 g  śmietany kremówki
  • 2 sztuki żółtka
  • 2 sztuki kopiaste łyżki cukru
  • listki melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z makiem na gładką masę. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do masy makowo-twarogowej. Połącz z ubitymi żółtkami i wymieszaj.
  2. Brzoskwinie odsącz z zalewy, zmiksuj na mus. Odłóż 8 łyżek masy do udekorowania deseru.
  3. 1/3 masy makowo-twarogowej rozłóż do pucharków. Polej musem z brzoskwiń. Połóż kolejną warstwę twarożku i przykryj ją musem. Kontynuuj przekładanie do wyczerpania składników.
  4. Przed podaniem udekoruj pozostawionymi 8 łyżkami musu wyciśniętymi przez szprycę.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE