Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Deser z kiwi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk kiwi
  • 50 g  biszkoptów
  • 125 ml  szampana półwytrawnego
  • 260 g  kremówki
  • 2 łyżki  cukru
  • 20 g  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w plastry. Kilka plastrów odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Do uzyskanego musu dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i rozłóż do miseczek.
  2. Śmietanę ubij z łyżką cukru na sztywno. Masło rozpuść i przestudź.
  3. Biszkopty maczaj w szampanie i układaj na musie z kiwi. Wierzch polej stopionym masłem i przykryj bitą śmietaną. Deser udekoruj plasterkami kiwi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE