Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 5 sztuk kiwi
- 50 g biszkoptów
- 125 ml szampana półwytrawnego
- 260 g kremówki
- 2 łyżki cukru
- 20 g masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kiwi obierz, opłucz i pokrój w plastry. Kilka plastrów odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Do uzyskanego musu dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i rozłóż do miseczek.
- Śmietanę ubij z łyżką cukru na sztywno. Masło rozpuść i przestudź.
- Biszkopty maczaj w szampanie i układaj na musie z kiwi. Wierzch polej stopionym masłem i przykryj bitą śmietaną. Deser udekoruj plasterkami kiwi.
Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni