Dzisiaj jest: Wtorek, 13.04.2021 Imieniny: Przemysława i Hermenegildy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Domowa galaretka pomarańczowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk pomarańczy
  • 1 łyżeczka  startej skórki pomarańczowej
  • 50 g  cukru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo zostawić z kawałkami miąższu usuwając tylko pestki i błonki.
  2. Sok zagotuj ze skórką pomarańczową i cukrem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  3. Tak przygotowaną galaretkę rozlej do miseczek. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała.
  4. Przed podaniem ozdób listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE