Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Domowe lody jagodowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiedy pojawiają się pierwsze jagody od razu nachodzi mnie myśl o tym przepisie. Domowe lody jagodowe to bardzo zdrowa alternatywa sklepowych lodów. Polecam !

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych jagód lub mrożonych jagód + kilka jagód do dekoracji
  • 2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  wody
  • 4 szklanki  chudej śmietany śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym naczyniu połącz jagody, cukier i wodę, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, aż cukier się rozpuści i jagody zmiękną.
  2. Przecedź masę i oddziel pestki i skórki.
  3. Wymieszaj ze śmietaną.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki na noc i dobrze schłodź
  5. Napełnij pojemnik do lodów i zamroź.
  6. Podawać w pucharkach i udekorować każdy pucharek kilkoma świeżymi jagodami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE