Dzisiaj jest: Czwartek, 29.10.2020 Imieniny: Euzebii i Narcyza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Domowe lody jagodowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiedy pojawiają się pierwsze jagody od razu nachodzi mnie myśl o tym przepisie. Domowe lody jagodowe to bardzo zdrowa alternatywa sklepowych lodów. Polecam !

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych jagód lub mrożonych jagód + kilka jagód do dekoracji
  • 2 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  wody
  • 4 szklanki  chudej śmietany śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym naczyniu połącz jagody, cukier i wodę, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, aż cukier się rozpuści i jagody zmiękną.
  2. Przecedź masę i oddziel pestki i skórki.
  3. Wymieszaj ze śmietaną.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki na noc i dobrze schłodź
  5. Napełnij pojemnik do lodów i zamroź.
  6. Podawać w pucharkach i udekorować każdy pucharek kilkoma świeżymi jagodami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE