Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Fondue czekoladowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

szwajcarska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  gorzkiej czekolady
  • 300 ml  płynnej śmietanki (30-proc.)
  • 1 sztuka ananas (świeży)
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka zielone jabłko
  • 1 sztuka czerwone jabłko
  • 6 sztuk fig świeżych lub suszonych
  • 1 opakowanie  porzeczek

Sposób przyrządzania:

    Umyj i osusz owoce. Pokrój obraną pomarańczę i jabłka na ćwiartki. Ananas obierz i pokrój w kosteczkę, odetnij grubsze twarde części. Rozdziel wszystkie owoce na 6 talerzyków. W miseczce pokrusz czekoladę. Zagotuj śmietankę w naczyniu do fondue, dodaj pokruszoną czekoladę, zdejmij z ognia. Poczekaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw na 10 minut. Czekoladową śmietankę ponownie ustaw nad malutkim płomieniem. Zjadaj owoce, nabijając je na patyczek lub widelec i zanurzając w czekoladzie.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE