Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 osób
Składniki
1 sztuka galaretka agrestowa
1 sztuka galaretka cytrynowa
1 sztuka galaretka wiśniowa
2 sztuki serki homogenizowane po 200g
6 sztuk rurek waflowych
4 łyżki cukru pudru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Galaretkę cytrynową rozpuścić według przepisu na opakowaniu,można użyć trochę mniej wody i ostudzić. Rozlać do 6 pucharków i wstawić do lodówki.
- Kiedy galaretka cytrynowa całkowicie stężeje, rozpuścić agrestową, ostudzić, wlać do pucharków, na galaretkę agrestową i znów wstawić do lodówki. Gdy ta stężeje, powtórzyć czynności z galaretką wiśniową.
- Na koniec ubić serki homogenizowane z cukrem pudrem.
- Przed podaniem przybrać galaretkę serkiem i rurkami waflowymi.
Źródło przepisu: gazeta lubię gotować