Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Galaretka w paski


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka galaretka agrestowa
  • 1 sztuka galaretka cytrynowa
  • 1 sztuka galaretka wiśniowa
  • 2 sztuki serki homogenizowane po 200g
  • 6 sztuk rurek waflowych
  • 4 łyżki  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę cytrynową rozpuścić według przepisu na opakowaniu,można użyć trochę mniej wody i ostudzić. Rozlać do 6 pucharków i wstawić do lodówki.
  2. Kiedy galaretka cytrynowa całkowicie stężeje, rozpuścić agrestową, ostudzić, wlać do pucharków, na galaretkę agrestową i znów wstawić do lodówki. Gdy ta stężeje, powtórzyć czynności z galaretką wiśniową.
  3. Na koniec ubić serki homogenizowane z cukrem pudrem.
  4. Przed podaniem przybrać galaretkę serkiem i rurkami waflowymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE