Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Galaretka z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 l  kefiru
  • 2 łyżeczki  mielonej żelatyny
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • galaretka czerwona
  • 3 łyżki  gorącego mleka
  • owoce sezonowe bądź owoce z puszki
  • tarta czekolada do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do schłodzenia. Na dno pucharków wlewamy część galaretki, wkładamy owoce i wstawiamy do lodówki.
  2. Żelatynę zalewamy małą ilością wody, a gdy napęcznieje, rozprowadzamy w gorącym mleku i odstawiamy.
  3. Do kefiru wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy, roztrzepujemy robotem kuchennym. Gdy kefir się spieni, wlewamy żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. Wyjmujemy z lodówki pucharki ze stężałą galaretką i zalewamy przygotowanym kefirem.
  4. Do białej masy dodajemy owoce i wstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie, zalewamy pozostałą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki.
  5. Przed podaniem dekorujemy owocami i startą czekoladą.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE