Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Gofry w kształcie serca


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  margaryny Palmy
  • 250 g  cukru
  • 6 sztuk jaj
  • 350 g  mąki
  • 1/4 szklanki  mleka
  • 1 sztuka proszek do pieczenia
  • 1 sztuka cukier waniliowy
  • 1 szczypta  soli
    Do dekoracji
  • cukier puder do posypania lub bita śmietana ze świeżymy owocami (truskawki, jagody, borówki wiśnie)

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja, mleko, cukier i cukier waniliowy zmiksować na pulchną masę, a następnie dodać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Rozpuścić margarynę Palmę i połączyć z ciastem.
  2. Ciasto schłodzić przez około 2 godziny, a następnie smażyć na rozgrzanej uprzednio gofrownicy. Jeśli nie dysponujemy gofrownicą teflonową to należy przed każdym polaniem ciasta przesmarować gofrownicę z góry i z dołu kawałkiem słoniny.
  3. Gotowe gofry posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy bitą śmietaną z pojemnika i posypujemy świeżymi owocami np. truskawkami (pokrojonymi na mniejsze części, jagodami borówkami lub wiśniami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE