Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gorący deserek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • 4 sztuki żółtka
  • 150 g  śmietany kremówki
  • 2 sztuki kopiaste łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki  likieru pomarańczowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i oczyścić z błonek.
  2. Żółtka utrzeć z 1,5 łyżki cukru pudru. Dodać śmietanę i likier. Wymieszać.
  3. Krem rozlać do żaroodpornych miseczek, ułożyć cząstki pomarańczy i lekko posypać pozostałym cukrem pudrem.
  4. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Deser zapiekać około 5 minut, aż się przyrumieni.
  5. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE