Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jabłecznik z kruszonką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 250 g  margaryny
  • 500 g  mąki
  • 350 g  cukru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 150 ml  śmietany
  • 1 kg  jabłek
  • 3 sztuki żółtka
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i upraż z 1/2 szklanki cukru.
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia i miękką margaryną zmiksuj, dodaj resztę cukru, żółtka i śmietanę. 1/3 ciasta odłóż na kruszonkę, resztą wylep spód i boki blachy.
  3. Na cieście ułóż uprażone jabłka i posyp resztą pokruszonego w rękach ciasta.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE