Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jabłkowe racuszki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 6 sztuk jabłek
  • 500 g  mąki pszennej
  • 500 ml  kefiru
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • olej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka i kefir. Wymieszaj. Dodaj cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie wymieszaj i odstaw na około 10 minut, by ciasto zgęstniało.
  2. Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z ciastem.
  3. Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj małe porcje ciasta, formując placuszki. Smaż z obu stron, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE