Dzisiaj jest: Sobota, 27.11.2021 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Jogurt naturalny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • mleko wiejskie odtłuszczone (1 - 1,5 l)
  • 2 łyżki  mleka w proszku granulowanego
  • jogurt naturalny bez cukru (150 ml)
  • 2 łyżki  cukru
  • termometr do płynów

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotowujemy i schładzamy do temperatury 43st.C.
  2. Do ostudzonego mleka dodajemy mleko w proszku, cukier, jogurt i mieszamy.
  3. Rozlewamy do słoików typu twist, zakręcamy i umieszczamy w ciepłym miejscu.
  4. Aby utrzymać stałą temperaturę przez 7 godzin, okrywamy słoiczki kołdrą.
  5. Po tym czasie jogurt schładzamy. Przechowujemy w lodówce przez tydzień. Jogurt można podawać z owocami sezonowymi lub płatkami śniadaniowymi.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE