Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jogurt naturalny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • mleko wiejskie odtłuszczone (1 - 1,5 l)
  • 2 łyżki  mleka w proszku granulowanego
  • jogurt naturalny bez cukru (150 ml)
  • 2 łyżki  cukru
  • termometr do płynów

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotowujemy i schładzamy do temperatury 43st.C.
  2. Do ostudzonego mleka dodajemy mleko w proszku, cukier, jogurt i mieszamy.
  3. Rozlewamy do słoików typu twist, zakręcamy i umieszczamy w ciepłym miejscu.
  4. Aby utrzymać stałą temperaturę przez 7 godzin, okrywamy słoiczki kołdrą.
  5. Po tym czasie jogurt schładzamy. Przechowujemy w lodówce przez tydzień. Jogurt można podawać z owocami sezonowymi lub płatkami śniadaniowymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE